به گزارش روابط عمومی سومین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی (فردا)، روز دوم از جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی کارگاه تخصصی چگونگی مواجه مستندسازان با مباحث فناوری نو در فیلمسازی مستند با حضور سعید تارازی، مستندساز و عماد احمدوند، مدیر کارگروه ترویج و آموزش عمومی ستاد فناوری نانو برگزار شد.
در ابتدای این نشست تارازی با بیان اینکه در مستندسازی دو سوال اهمیت بسیاری دارد، گفت: در ابتدا باید بدانیم مخاطب فیلم ما چه کسی است و با علم به این موضوع ابزارمان را انتخاب کنیم. این نکته بسیار مهم است که وقتی ما ابزار رسانهای خودمان را بشناسیم، بهتر میتوانیم در جهت دست یابی به هدف و جذب مخاطب قدم برداریم.
وی ادامه داد: در ساخت فیلم صنعتی و تکنولوژی هنوز نمیدانیم باید چطور کار کنیم. اینکه فیلمساز باید به دنبال یادگیری همه مباحث علمی برود یا اینکه یک کارشناس علمی و فنی این کار را انجام دهد؟ اما مطمئنا راه سومی هم وجود دارد و آن این است که تعاملی میان این دو گروه صورت بگیرد که البته رسیدن به این موضوع کار خیلی سادهای نیست.
این مستندساز با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که فیلمهای خوبی در حوزههای تکنولوژی نمیبینیم، کمبود بودجه است، ادامه داد: مسئله برآورد بودجه بسیار مهم است و معمولا کارفرماها هم عجله دارند و میخواهند به نتیجه برسند. به همین دلیل فیلمساز هم خیلی قدرت مانور میخواهد.
تارازی تاکید کرد: در دنیا وقتی فیلم مستندی را برای مخاطب عام تولید میکنند، حتما از درام بهره میگیرند، چون تنها در این صورت میتوان مخاطب را جذب کرد.
وی یادآور شد: نکته دیگری که معمولا کارفرماها با آن مخالفت میکنند حضور نیروهای انسانی در فیلمهای مستند است و همین موضوع میتواند ضربههایی را به اثر وارد کند.
در ادامه نشست عماد احمدوند با طرح این سوال که چرا ما نمونه های موفق داخلی در زمینه فیلمهای صنعتی نداریم، عنوان کرد: برای این موضوع میتوان سه عامل اصلی را در نظر گرفت، اول این که بحث های علمی در کشور ما بسیار جوان است و حتی شاید سابقهاش به دو دهه گذشته برمیگردد. دوم این است که فضای این فیلمها کمی سفارشی است و کارفرماهایی که در این حوزه هستند، هم چنین نگاهی دارند.
وی ادامه داد: از سمت کارفرماها کار شعاری است و تمایل زیادی به پرگویی دارند و در یک زمان کم می خواهند همه چیز را بگویند. همچنین از طرف مجریهای کار هم نگاهها زودگذر است و حاضر نیستند خیلی تحقیق کنند و ورود علمی زیادی به مباحث ندارند.
مدیر کارگروه ترویج و آموزش عمومی ستاد فناوری نانو با اشاره به اینکه وقتی کسی بخواهد اثری بسازد که گیرا باشد و با مخاطب ارتباط برقرار کند، باید نسبت به آن موضوع احساس داشته باشد و با آن ارتباط برقرار کند، خاطر نشان شد: این برقراری ارتباط در آثار خیلی مهم است، البته اگر در مواردی بخواهیم اثرگذاری برخی موادر علمی را نشان دهیم، در این شرایط نیازی به آگاهی داشتن نیست و میتوان با ابزارها و روش های رسانهای منظور مورد نظر را رساند.