سخنان شهرام مکری درباره ساخت فیلم تبلیغاتی، تبلیغ غیرمستقیم، رابطه صنعت و سینما و…

شهرام مکری با تاکید بر اینکه کارگردانی و ساخت فیلم‌های تبلیغاتی در تمام دنیا رایج است، اظهار کرد: بسیاری از کارگردانان مطرح هرکدام سابقه‌ای در ساخت این گونه فیلم‌ها داشته‌اند. چون فیلم‌های تبلیغاتی هم درآمدزا هستند و هم اجازه تجربه‌های منحصر به فردی را به سازندگانشان می‌دهند. از طرف دیگر باید درآنها قدر فریم‌ها و ثانیه‌ها را دانست و این چالش سرگرم‌کننده‌ای برای کارگردانان است.
به گزارش روابط عمومی سومین جشنواره ملی فیلم عکس فناوری و صنعتی (فردا)، کارگردان فیلم سینمایی «ماهی و گربه» با اشاره به اینکه جشنواره‌های موضوعی در تمام دنیا برگزار می‌شوند، گفت: برگزاری جشنواره‌های موضوعی با هدف جلب توجه بخشی از مخاطبان جامعه برگزار می‌شود، به همین دلیل مهم نیست که تعداد زیادی از مردم ازجشنواره‌ای با موضوع فیلم‌های صنعتی استقبال کنند. مهم آن است که جامعه مخاطب مورد نظر برگزار کنندگان آن جشنواره، در ارتباط با آن قرار گیرند و فیلم‌ها را ببینند.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم با فیلم و مستند صنعتی کالای ایرانی را معرفی کنیم باید چند نکته را در نظر بگیریم، بیان کرد: مهمترین موضوع آن است که بتوانیم در مخاطب احساس اطمینان به وجود بیاوریم؛ در ابتدا اطمینان به رسانه و پس از آن اعتماد نسبت به حرفی که آن رسانه می‌زند. باید با مخاطب صادق بود و در کنار همه نقاط قوت، از ضعف ها وکاستی‌ها هم صحبت کرد، مخاطب را باهوش در نظر گرفت و به او احترام گذاشت.
مکری افزود: وقتی مجموعه این اتفاقات را مدنظر قرار دهیم و رسیدگی کنیم، می‌توانیم کالایی را معرفی کنیم و در مقابل، مخاطب هم اطمینان حاصل کند که این معرفی جدی است.

** تبلیغ غیرمستقیم در ایران درست استفاده نمی‌شود
داور جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی با بیان اینکه در ایران خیلی از تبلیغات غیر مستقیم بهره نمی‌گیریم، یادآور شد: جامعه ما تا به امروز بیشتر درگیر هیجانات برون‌فکنانه وعکس العمل‌های آنی بوده است. شعارهای مستقیم تاثیر بیشتر برآن داشته است تا آموزش غیرمستقیم.
وی افزود: بخشی از این تاثیرات به فرهنگ ما بر می‌گردد و صاحبان تفکر در ایران برای آموزش اندیشه‌های خودشان صبر و تحمل کمی دارند و می‌خواهند در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتایج ملموس برسند. این اهداف با آموزش غیرمستقیم و از دور فاصله دارد اما بهتر است روزی به این مسیر برویم چون تاثیر بلند مدتی بر مخاطبانش دارد.
مکری با بیان اینکه با استفاده از تیم‌های مدیریتی آموزشی می‌توان نگاه تبلیغات غیرمستقیم را در کارخانه‌ها و شرکت‌های مختلف جا انداخت، گفت: آن‌ها باید درک کنند که زمان و استمرار در هدف باعث عمق بیشتری در آموزش خواهد شد. هسته اصلی در این مورد مدیران تصمیم گیرنده هستند و بعد ار آن‌ها مشاوره تیم‌های تبلیغاتی قوی که بتوانند تاثیر موارد مشابه در مورد محصولات گوناگون را به این مدیران یادآوری کنند.

** تجربه ساخت فیلم تبلیغاتی؛ کیارستمی، مجیدی، میرکریمی، تبریزی، پولانسکی، آرنوفسکی، اسپیلبرگ، فینچر و …
وی با اشاره به اینکه کارگردانی و ساخت فیلم های تبلیغاتی در تمام دنیا رایج است، عنوان کرد: بسیاری از کارگردانان مطرح هرکدام سابقه‌ای در ساخت این‌گونه فیلم‌ها داشته‌اند. در ایران از آقای کیارستمی تا مجیدی و از میرکریمی تا کمال تبریزی و در دنیا از پولانسکی تا آرنوفسکی و از اسپیلبرگ تا فینچر همه و همه تجربه‌هایی در این موارد دارند.
مکری ادامه داد: فیلم‌های تبلیغاتی هم درآمدزا هستند و هم اجازه تجربه‌های منحصر به فردی را به سازندگان‌شان می‌دهند. از طرف دیگر باید در آن‌ها قدر فریم‌ها و ثانیه‌ها را دانست و این چالش سرگرم‌کننده‌ای برای کارگردانان است. گاهی هم می‌توان در دل این کارها به تمرینات خوبی برای فیلم‌سازی دست زد.
کارگردان فیلم « اشکان، انگشتر متبرک و چند داستان دیگر» ایران را در زمینه ساخت فیلم‌های صنعتی تازه کار دانست و گفت: چند سالی است که کارهای جدی‌تری در این زمینه انجام شده و ما هم به پیشرفت‌های خوبی رسیده‌ایم، اما هنوز با رقبای اصلی در جهان فاصله زیادی داریم که البته یکی از دلایل این است که قدرت ریسک پذیری نزد مدیران تصمیم گیرنده در این عرصه پایین است و همین باعث می‌شود که حضور خلاقیت در کارها پایین آید.
این داور جشنواره فیلم فناوری و صنعتی در پایان تاکید کرد: سینمای ایران تا به امروز بیشتر سرگرم داستان‌گویی به شکل متعارف و معمول آن بوده و به دلیل فاصله‌ای که بین سینمای گیشه ما و سینمای عامه پسند در دنیا وجود دارد، تکنسین‌های ما همیشه غیرممکن می‌دیده‌اند که این فاصله را پرکنند. اما امروز به کمک کامپیوتر و در دسترس‌تر بودن امکانات، اوضاع کمی فرق کرده است و می‌توان افق های روشنی را در این حوزه سینمایی کشور شاهد بود.
سومین جشنواره ملی فیلم و عکس فناوری و صنعتی (فردا) از هفتم تا نهم مردادماه به دبیری مسعود نجفی، توسط جهاد دانشگاهی واحد هنر و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه هنر برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *