در کارگاه عکاسی صنعتی مطرح شد: زیروبم‌های عکاسی از محیط‌های صنعتی

داریوش کیانی در کارگاه عکاسی صنعتی خود در دانشگاه هنر تأکید کرد: مشخص کردن اهداف یک پروژه‌ی عکاسی مهم‌ترین موضوع پیش از آغاز کار است.

به گزارش ایسنا، کارگاه «عکاسی از فعالیت‌ها و فضاهای صنعتی» با حضور داریوش کیانی و به همت «چهارمین جشنواره‌ی فیلم و عکس صنعتی و فناوری» در دانشگاه هنر برگزار شد که در این کارگاه علاوه بر دانشجویان رشته عکاسی، برخی استادان این رشته هم حضور داشتند.

کیانی -از عکاسان برجسته و شناخته شده‌ در حوزه‌ی عکاسی صنعتی- در بخش ابتدایی کارگاه ضمن معرفی تجهیزات و ابزار ویژه‌ی عکاسی صنعتی و نکات مهم برای امنیت و سهولت در جابه‌جایی این تجهیزات، با تأکید بر اینکه برای حضور در فضاهای صنعتی و عکاسی از آنها باید این فضا را شناخت، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین مسائل پیش از آغاز کار این است که اهداف‌مان از عکاسی را بدانیم تا نتیجه‌ای مطلوب بدست بیاوریم. برای شناخت محیط عکاسی بهتر است پیش از شروع کار، به همراه کارشناسی که محیط را به خوبی می‌شناسد، از بخش‌های مختلف بازدید کنید تا دید آگاهانه‌ای نسبت به فضا و کاری که می‌خواهید انجام دهید بدست آورید. با بررسی محیط می‌توان به جذابیت‌های بصری فضا برای مخاطب هدف دست پیدا کرد.

کیانی در بخش دیگری از این کارگاه با بیان اینکه محیط‌های صنعتی معمولاً فضاهای پرخطری هستند، عنوان کرد: کسانی ‌که در یک کارخانه یا محیط صنعتی کار می‌کنند، فضا را به خوبی می‌شناسند ولی عکاس است که روال عادی کار را بهم می‌ریزد و به همین دلیل خطر هم او را بیشتر تهدید می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه عکاسی در محیط‌های صنعتی دشوارتر از عکاسی در استودیو است، اظهار کرد: در محیط‌های صنعتی هیچ‌چیزی سر جای خودش نیست و این عکاس است که باید فضا و زاویه مناسب را در برقرای تعامل صحیح با افراد و شرایط پیدا کند.

این استاد عکاسی بخش مهمی از کار عکاسی صنعتی را ارتباط با مدیران و کارفرما دانست و گفت: ارتباط خوب با کارفرما و فهمیدن این موضوع که در عکاسی به دنبال چه چیزی است، مهم‌ترین بخش کار است تا عکاس بتواند با در نظر گرفتن اهداف مدیر در راستای سیاستی که او می‌خواهد، حرکت کند.

این عکاس صنعتی در پایان کارگاه یادآور شد: نباید فراموش کنیم این انسان است که تکنولوژی و صنعت را به وجود آورده و با اندیشه او بوده که دستگاه‌های مختلف ساخته شده‌اند، به همین دلیل حضور انسان‌ها در عکس‌ها از نظر محتوایی خیلی مهم است.

پس از این کارگاه، شرکت‌کنندگان در تورهای عکاسی از مجتمع‌های بزرگ صنعتی شرکت می‌کنند. نخستین تور عکاسی جشنواره‌ی صنعتی در روزهای گذشته با حضور ۲۰ عکاس در شرکت «پاکسان» برگزار شد. عکس‌های هر تور در بخش اصلی جشنواره با سایر عکس‌ها رقابت خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، چهارمین جشنواره‌ی فیلم و عکس فناوری و صنعتی با هدف معرفی فعالیت‌ها، توانمندی‌ها و دستاوردهای کشور در بخش‌های مختلف علمی، فناوری، نوآوری و صنعتی توسط جهاد دانشگاهی هنر، با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به دبیری مسعود نجفی برگزار می‌شود.

پنجم آذرماه آخرین مهلت ارسال آثار به چهارمین دوره‌ی جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی («فردا») است و این جشنواره دی‌ماه امسال با شعار «روایتی از فناوری و کسب و کار ایرانی» برگزار می‌شود. علاقمندان می‌توانند آثار خود را از طریق وب‌سایت www.jdfest.ir به دبیرخانه‌ی جشنواره ارسال کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *