نماینده سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) با بیان اینکه دستاوردهای صنعتی داخلی نیازمند زبان سینما و اطلاعرسانی از کانال این هنر به مردم است، سینما را فرصت و بستری مناسب برای آموزش صرف فعل توانستن و بیان پیشرفتها میخواند.
میثم تشکری، نماینده ایدرو و دبیر نمایشگاه ساخت داخل، درباره اهداف این نمایشگاه که به نوعی وجه تمایز آن با سایر نمایشگاهها نیز تعریف میشود، به ستاد خبری پنجمین جشنواره فیلمهای صنعتی، گفت: در این نمایشگاه به جای ارائه تولیدات، نیازمندیها به نمایش گذاشته میشود.
او در توضیح این مهم اظهار کرد: چنین رویکردی به معنای این است که نیازمندی هر صنعتی که تا به امروز به هر علتی از نبود دانش فنی تا مشکل اقتصادی از مسیر واردات تامین میشده است، اینجا از طریق صنعتگران، تولیدکنندگان و شرکتهای دانشبنیانی که ادعای بومیسازی آنها را دارند، به نمایش عموم گذاشته شود.
تشکری پیش از اینکه به تاثیر عکاسی تبلیغاتی و سینمای مستند در رونق تولید و معرفی دستاوردهای داخلی اشاره کند، با بیان اینکه رونق در تولید در گرو وجود بازاری خوب و مطلوب است، افزود: یکی از راههای رونق تولید و بازار، تامین همین قطعات و مواد اولیهای است که از مسیر واردات تامین میشود و در این میان آنچه لازم است کنار وزارت صنعت و معدن برای شناساندن و اشاعه فعالیتهای تولیدگران داخلی قرار گیرد، همین صنعت بزرگ سینماست که امروزه دیگر قدرت رسانهای این هنر در میزان تاثیرگذاری بر مخاطب بر کسی پوشیده نیست.
دبیر نمایشگاه ساخت داخل با بیان اینکه برگزاری چنین نمایشگاههایی به خودی خود کفاف بیان و نمایش توانمندیهای صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی را نمیدهد، از اهمیت هنر و رسانه در این میان گفت و تاکید کرد: تردیدی نیست که ما و در مجموع شرکتها و تلاشگران تولید داخلی، برای بیان دستاوردهای خود نیازمند رسانه و استفاده از هنر هستند که در این بین هیچ چیز قدرت بیان و تاقیرگذاری فیلم و عکس را ندارد.
نماینده ایدرو با بیان اینکه هدف نمایشگاه به همرسانی تولیدکنندگان بالقوه و نیازمندیهای بالفعل است، تاکید به استفاده از تکنیکهای سینمایی کرد که میتواند ایفاگر نقش بسزایی در این زمینه باشد.
او در اینباره یادآور شد: سینما بهویژه فیلمهای مستند و حتی داستانی میتواند این مهم را برای مخاطب و بهویژه صنعتگر فرهنگسازی و القا کند که ما میتوانیم فعل توانستن و بالفعل کردن را صرف کنیم. بنابراین سینما هم میتواند در بخش ما میتوانیم دستگیر باشد و هم در اطلاعرسانی پیشرفتها و البته ارائه پیام به عموم مردم، تا جملگی بهواسطه این هنر با دستاوردهای داخلی و توانمندیهای موجود بیش از پیش آشنا شویم.
تشکری با اشاره به اینکه برخی از نیازهای صنعتی ما دارای مشخصات فنی بسیار گستردهای هستند، بیان کرد: سینما زبانیست که این مشخصات را در قالب بیان هنری به طیف گستردهتری از مردم میتواند ارائه دهد.
او در ادامه اذعان کرد: هرچه هنرمند بهواسطه هنرش که مستندسازی، تیزرسازی و عکاسی باشد در صنعت و بیان پیشرفتها ورود کند، بالطبع دایره گستردهتری از مردم و مخاطبان با دستاوردهای صنعت داخلی آشنایی و آگاهی پیدا میکنند. به هر حال اطلاعرسانی و ارسال پیام، نیاز به ابزار دارد که بدون شک ابزار آن نه در اختیار وزارتخانه صنعت و معدن که در دستان سینماگران و هنرمندان دغدغهمند است. بنابراین انتظار داریم سینماگران بیش از پیش به این مهم ورود کنند.
تشکری در پاسخ به اینکه خود صنعتگران تا چه اندازه در راستای فرهنگسازی گام برداشتهاند، گفت: فراموش نکنیم که صنعتگران بهخاطر مصائب تولید بسیار مشغول و درگیر هستند، اما با این همه، بیتوجه هم نبودند که برگزاری همین نمایشگاه هم نمونهای از توجه آنان است. پیشنهاد ما برای مستندسازی، ورود انجمنهای صنعتگران و تولیدکنندگان عرصههای گوناگون است.