نشست خبری چهارمین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی(فردا) سوم اردیبهشت ماه با حضور بهزاد رشیدی رئیس جهاد دانشگاهی واحد هنر، مسعود نجفی دبیر و سیدمحمدصادق لواسانی مدیر روابط عمومی جشنواره برگزار شد.
× رئیس جهاددانشگاهی هنر: ارتقای فرهنگ صنعتی؛ پیش شرط رشد کشور
در ابتدای این نشست، بهزاد رشیدی رئیس جهاد دانشگاهی هنر با اشاره به مشکلات برگزاری جشنوارهها در مراکز غیردولتی، گفت: دوستان رسانهای از مسائل و مشکلات برگزاری جشنوارهها آشنا هستید اما خوشبختانه با وجود گروهی از همکاران جوان و جهادی، خوشبختانه کار در سطح قابل قبولی پیش رفته است.
وی در ادامه با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره، گفت: این جشنواره اهدافی همچون “کمک به توسعه فرهنگ صنعتی” “ايجاد ارتباط و همافزايي بين مراکز صنعتی و هنرمندان”، “كمك به فرهنگ مستندسازي تصویری در كشور”، “معرفي و نمایش فعاليت ها و دستاوردهای بخش هاي مختلف فناوری و صنعتي كشور”، “ارتقاء غرور ملي و تقويت روحيه خودباوري در آحاد جامعه” و در “نهایت “کمک به توسعه صنعت و فناوری” را دنبال می کند و اعتقاد قلبی همه دست اندرکاران جشنواره این است که با تداوم برگزاری جشنواره است که این اهداف محقق می شود.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد هنر برگزاری این جشنواره را در راستای بیانات مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی دانست و اضافه کرد: ارتقای فرهنگ صنعتی پیش شرط رشد کشور و رشد صنعتی ایران است.
وی فرهنگ صنعتي را زمینه ساز تولید و خلاقیت انسان و افزایش ثروت در جامعه معرفی کرد و تاکید کرد: فرهنگ صنعتي رويكردي خردمندانه و ارزش مدار نسبت به فناوري و صنعت بومی است که در آن مفاهیمی همچون افزایش آگاهی های عمومی در مورد صنعت و فناوری، اهمیت توليد ملی، ضرورت اشتغال و کارآفرینی، جایگاه کار و تلاش، خلاقیت و نوآوری، بهره وری، ارتقای کیفی محصولات داخلی، مشتری مداری و شایسته سالاری پرتکرار و پر استفاده هستند.
× سینما موثرترین رسانه در ایجاد و نهادینه سازی فرهنگ صنعتی
رشیدی در ادامه با بیان اینکه راهکارهای مختلفی برای ایجاد فرهنگ صنعتی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: ما در جهاد دانشگاهی هنر اعتقاد راسخی برای نهادینه کردن این فرهنگ با استفاده از قابلیت های بالای رشتههای هنری مخصوصا سینما داریم.
وی ادامه داد: فیلم و سینما به دلیل اینکه جذابیت بالایی دارد، میتواند در انتقال مفاهیم و پیام صنعت، واقعیتهای صنعت را به شکلی جذاب و هنرمندانه ارائه کند. اعتقاد داریم اگر باب گفتوگو میان هنرمندان ایجاد شود و در این زمینه تعامل اتفاق بیفتد، آثار هنری خوبی با موضوع صنعتی تولید میشود که به ارتقای فهم جامعه در این موضوعات می انجامد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد هنر بهره گیری از قابلیت های بالای هنر فیلم و سینما به عنوان اثرگذارترین و جذاب ترین هنرها، در ایجاد و نهادینه ساختن فرهنگ صنعتی در جامعه را امری ضروری و ناگزیر عنوان کرد و گفت: سینما می تواند «گفتمان پیشرفت» را به گفتمان غالب در کشور تبدیل نماید.
رئیس جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی در ادامه تاکید کرد: یکی از اهداف جشنواره شناساندن مستندسازهای جوان و خلاق به مراکز صنعتی است. وقتی جشنوارهای برگزار میشود و آثار هنرمندان هم دیده شده و هم مورد تقدیر قرار میگیرد، این اتفاق به خودی خود باعث معرفی مستندسازان موفق در جامعه شده و با ایجاد ارتباط میان مراکز صنعتی و هنرمندان، این ارتباط افزایش ساخت فیلمهای صنعتی توسط مستندسازان را در پی خواهد داشت. این همان هدفی است که دنبال میکنیم و میخواهیم فیلمهایی که در این حوزه ساخته میشوند، بیشتر توسط هنرمندان جوان، خلاق و نخبه تولید شود تا شرکتهای تبلیغاتی.
× نمایش فیلم های منتخب جشنواره در دانشگاه های کشور
رشیدی گفت: پس از برگزاری جشنواره در عسلویه، با هماهنگی معاونتهای فرهنگی واحد های استانی جهاد دانشگاهی در سراسر کشور، سعی خواهیم کرد فیلمها و عکسهای منتخب در جریان یک تور در دانشگاه های کشور به نمایش درآیند.
× 50 اثر در بخش جنبی پتروشیمی بررسی شدند
رشیدی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به بخشهای جنبی جشنواره گفت: در این دوره و با هماهنگیهایی که داشتیم بخش جنبی پتروشیمی را به جشنواره اضافه کردیم که فراخوان مجزایی برای شرکتهای پتروشیمی منتشر شد و ۵۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال و تصمیم گرفته شد که از چهار شرکت موفق و فعالتر در این حوزه تقدیر شود. همچنین در بخش عکس از میان آثار رسیده، ۱۵ عکس انتخاب شدند تا هم در نمایشگاه عکس جشنواره حضور داشته باشند هم در کتاب جشنواره منتشر شوند.
رئیس جشنواره ابراز امیدواری کرد: طراحی و اجرای بخش پتروشیمی در این دوره از جشنواره، باعث الگو سازی، تقدیر از مراکز فعال و توسعه کمی و کیفی تولیدات بعدی در صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از صنایع مادر و بسیار کلیدی کشور شود.
وی همچنین از حمایت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) از جشنواره خبر داد و گفت این صندوق به بهترین فیلم جشنواره که درباره صنایع الکترونیک است جایزهای اهدا خواهد کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی هنر در پایان این نشست با اشاره به تلاش همه کسانی که در این دوره و دوره های گذشته برای برگزاری جشنواره همکاری داشته اند، از ستاد توسعه فرهنگ و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان سینمایی کشور، شرکت ملی پتروشیمی ایران، شرکتهای پتروشیمی منطقه ویژه پارس جنوبی (عسلویه)، شرکت ایرانخودرو و رسانه های جمعی تشکر کرد.
× هدفمان برگزاری جشنواره خارج از تهران بود
دبیر دوره چهارم جشنواره در این نشست با ابراز خوشحالی از اینکه یکی از بزرگترین اهدافی که از دوره گذشته پیگیری می شده، محقق شده است، بیان کرد: یکی از بزرگترین اهدافی که در برگزاری جشنواره داشتیم، بیرون بردن آن از تهران بود. چون در همه سالهایی که به عنوان خبرنگار درگیر جشنوارههای مختلف بودهام، متوجه شدم بهترین راه برگزاری جشنوارههای موضوعی بیرون بردن آنها از تهران است، به این دلیل که ارتباط میان خبرنگاران و هنرمندان ارتباطات و تعاملات بهتری را نسبت به حضور آنها در تهران رقم میزند.
وی افزود: در دوره چهارم جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی، مجموعه شرکت های پتروشیمی از جشنواره استقبال زیادی کرده و امیدواریم بازدهی در این دو روز به قدری زیاد باشد که روند برگزاری جشنواره در این مناطق ادامه پیدا کند.
× برگزاری نشست تخصصی مجتبی میرطهماسب برای مدیران صنعتی و فیلمسازان
مسعود نجفی با اشاره به برنامه برگزاری جشنواره در عسلویه گفت: در دو روز برگزاری جشنواره که 9 و 10 اردیبهشت است، بازدید از سه مجتمع پتروشیمی و برگزاری نشست تخصصی با حضور مجتبی میرطهماسب را پیشبینی کردهایم که با حضور مدیران صنعتی اتفاق میافتد.
دبیر جشنواره همچنین از برگزاری دو مراسم تقدیر، دو مراسم نکوداشت و بزرگداشت خبر داد و اظهار کرد: بنا به پیشنهاد هیات محترم داوران، قرار است در مراسم اختتامیه از یک پروفسور و یک کارآفرین که در فیلم های جشنواره حضور دارند، تقدیر کنیم. همچنین مراسم نکوداشت به مسعود معصومی از بنیانگذاران عکس صنعتی در ایران اختصاص دارد که دو ماه قبل درگذشت. در مراسم نکوداشت وی، پروانه معصومی همسر سابق ایشان حضور خواهد داشت و منتخبی از عکسهای صنعتی این عکاس در نمایشگاه جشنواره به نمایش درمیآید. در بخش بزرگداشت نیز میزبان فرشاد فداییان از مستندسازهای پیشکسوت حوزه صنعتی خواهیم بود.
وی همچنین از برگزاری سه نشست تخصصی در دانشگاههای علم و صنعت، صنعتی شریف و هنر و برگزاری تورهای عکاسی برای دانشجویان عکاسی در یک سال گذشته خبر داد و گفت: ما در دبیرخانه جشنواره تلاش کردیم که بتوانیم علاوه بر برگزاری یک رویداد رقابتی، برنامه آموزشی مطابق اهداف جشنواره نیز پیشبینی کنیم. در این راستا دو کارگاه فیلمسازی توسط امیرشهاب رضویان و آرش معیریان و همچنین یک کارگاه عکاسی صنعتی توسط داریوش کیانی برگزار شد. همچین دو تور عکاسی جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی از یکی شهرکهای صنعتی اطراف تهران و همچنین کارخانه پاکسان با استقبال بسیار خوبی روبرو شد.
× تعداد آثار رسیده قابل توجه بود
نجفی در ادامه این نشست با اشاره به تعداد آثار رسیده به این دوره از جشنواره اظهار کرد: با اینکه جشنواره تنها آثار تولید شده در یک سال گذشته را میپذیرفت، اما آثار زیادی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و اعضای هیات انتخاب شامل مرتضی پایهشناس، مهرداد زاهدیان، علیرضا قاسمخان تمامی این آثار را به دقت بررسی کردند.
وی ادامه داد: از میان ۱۳۶ فیلم مستند رسیده به جشنواره، 3۱ اثر برای حضور در بخش مسابقه انتخاب شد. همچنین از میان ۸۱ فیلم در بخش آیتم تبلیغاتی، ۱۷ اثر انتخاب شد و در بخش پویانمایی نیز از میان ۱۶ انیمیشن، با تاکید بر انتخاب کیفی آثار، تنها ۵ فیلم انتخاب شدند. این آثار توسط اعضای هیات داوران متشکل از علیرضا رضاداد، بهروز شعیبی، پوران درخشنده، امیر تودهروستا و احمد ضابطی جهرمی داوری شدند.
دبیر جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی همچنین با اشاره به بخش دانشجویی جشنواره اظهار کرد: با توجه به ماهیت جشنواره، در بخش دانشجویی نیز آثار خوبی به دبیرخانه رسید که هیات داوران این بخش متشکل از آرش معیریان، علیرضا بهرامی و مسعود سفلایی برگزیدگان آن را در سه بخش مستند، آیتمهای تبلیغاتی و پویانمایی معرفی کردهاند.
× در بخش عکس صنعتی به آرشیو بسیار خوبی رسیدهایم
وی با بیان اینکه برگزاری دو دوره مسابقه عکاسی صنعتی در جشنواره، پایه ریزی خوبی برای این بخش بوده است، گفت: امسال دومین دورهای است که بخش عکس صنعتی به جشنواره اضافه شده است و محمود کلاری، شهابالدین عادل و داریوش کیانی داروان بخش عکس هستند که در سه بخش تک عکس تبلیغاتی، تک عکس صنعتی و مجموعه عکس صنعتی و تبلیغاتی آثار را داوری کردند. آثار منتخب بخش عکس در نمایشگاهی در عسلویه به نمایش درمیآیند، همچنین در تهران تعدادی از عکسها و فیلمها را در معرض عموم میگذاریم و بر اساس برنامهریزیها شبکه مستند هم قرار است برخی از این آثار را پخش کند.
نجفی یادآور شد: در این دو دوره، به همت حسن هندی آرشیو بسیار خوبی از عکسهای صنعتی و تبلیغاتی فراهم آورده شده است.
دبیر چهارمین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی در پایان سخنانش از ریاست سابق و فعلی سازمان سینمایی کشور برای برعهده گرفتن جوایز جشنواره تشکر کرد.