Farda Festival

به‌وجود آوردن جذابیت در یک‌پانزدهم ثانیه!

یک مدرس عکاسی با اشاره به شرایط نامساعد عکاسی صنعتی توسط افراد نه‌چندان حرفه‌ای، گفت: عکس صنعتی باید بتواند در سریع‌ترین حالت ممکن روی ذهن بیننده بنشیند و او را ترغیب کند، یعنی به وجود آوردن جذابیت در یک‌پانزدهم ثانیه.

به گزارش ایسنا، داریوش محمدخانی که علاوه بر عکاسی صنعتی، مدرس دانشگاه، دانشجو و پژوهشگر برتر دانشگاه‌های کشور بوده است، عکاسی صنعتی را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: دسته‌ی اول، عکاسی از کارخانه‌هاست. دسته دوم عکاسی از محصولات شرکت‌هاست و دسته سوم نیز عکاسی از محصولی است که وارد بازار شده و مردم از آن‌ها استفاده می‌کنند. البته یک دسته دیگر هم در چند سال گذشته اضافه شده که شامل عکس‌هایی می‌شود که دیجیتالی هستند و به آن‌ها عکس‌های دیجیتال‌آرت می‌گویند.

وی با تأکید بر این‌که در عکس‌های صنعتی و تبلیغاتی، اغواگری و جذابیت بسیار مهم است، اظهار کرد: برای این‌که جذابیت را در عکس‌ها بالا ببریم، مجاز هستیم روی عکس‌ها ادیت انجام دهیم و مهم این است که وقتی قرار است عکسی روی بیلبوردهای تبلیغاتی یا روزنامه و مجله برود، بتواند توجه مخاطب را جلب و مشتری جذب کند.

محمدخانی افزود: در عکاسی صنعتی باید به‌ خاطر داشته باشیم که خود عکس به‌تنهایی گویا باشد و نیازی به جملات و کلمات بیشتر نباشد. این عکس‌ها باید در سریع‌ترین حالت ممکن روی مغز مردم بنشینند و یادمان باشد ترغیب بسیار مهم است.

او در ادامه با بیان این‌که اوضاع عکس‌های تبلیغاتی در ایران خیلی خوب نیستند، اظهار کرد: با توجه به مشکلات اقتصادی به‌وجود آمده، آب خیلی گل آلود است و شرایط مساعدی در کشور نداریم، اما نباید ناامید بود. متأسفانه این حوزه هنوز خیلی وضعیت آکادمیک و دانشگاهی پیدا نکرده است و کسانی که روابط بیشتر دارند، راحت‌تر و بهتر می‌توانند وارد کارخانه‌ها و صنایع مختلف شوند و ممکن است خیلی هم عکاس نباشند، اما به‌دلیل این‌که توانسته‌اند وارد تشکیلاتی شوند که کمتر کسی راه به آن دارد، می‌توانند عکاسی صنعتی انجام دهند و همین موضوع دلیلی می‌شود بر این‌که عکس بی‌کیفیت می‌بینیم و شرایط برای کسانی که واقعا در این رشته درس می‌خوانند و زحمت می‌کشند، سخت‌تر می‌شود.

این مدرس و پژوهشگر دانشگاه همچنین عکاسی صنعتی و تبلیغاتی را بسیار مهم دانست و گفت: برای این نوع از عکاسی باید از دوربین‌های سطح بالا استفاده کرد تا تأثیر لازم را بگذارد. همچنین چیدمان قرار گرفتن اجزا در یک عکس صنعتی از نکات بسیار مهم است که عکاسان این رشته باید به آن توجه داشته باشند. در نهایت هم جذابیت و میخکوب شدن در تصاویری که ثبت می‌کنند، بسیار اهمیت دارد.

محمدخانی با تأکید بر لزوم توجه به شاخه عکاسی صنعتی، اظهار امیدواری کرد که جشنواره‌هایی مانند جشنواره تخصصی فیلم و عکس فناوری و صنعتی بتواند با ارائه طرح‌های بلندمدت یک و چند ساله، کیفیت عکس‌های این حوزه را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، سومین جشنواره ملی فیلم و عکس فناوری و صنعتی (فردا) از هفتم تا نهم مردادماه به دبیری مسعود نجفی توسط جهاد دانشگاهی واحد هنر و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه هنر برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *